2003 Canada / USA

2003 Canada / USA

In 2003 hebben we een camper rondreis van bijna 3 maanden door West-Canada en de Verenigde Staten gemaakt.

Op het onderstaand kaartje is aangegeven welke route wij hebben gereden.

nb. dit verslag is tijdens de reis gemaakt.

Verslag 1: van Vancouver naar Winthrop
Verslag 2: van Winthrop naar Yellowstone
Verslag 3: Yellowstone National Park
Verslag 4: van Yellowstone naar Glacier NP
Verslag 5: van Glacier NP naar Canmore
Verslag 6: van Canmore naar Revelstoke
Verslag 7: van Revelstoke naar Nordegg
Verslag 8: Jasper National Park
Verslag 9: van Jasper naar Prince George
Verslag 10: van Prince George naar Hyder
Verslag 11: van Hyder naar Prince Rupert
Verslag 12: van Prince Rupert naar Campbell River
Verslag 13: van Campbell River naar Victoria
Verslag 14: Vancouver

Voorbereiding

Op 28 mei 2003 zijn wij (Bert en Eveline) vertrokken voor een reis van 3 maanden naar Canada en de Verenigde Staten.

We zijn ongeveer een jaar bezig geweest om alles te plannen. Dit lijkt wat veel, maar we hebben deze tijd hard nodig gehad. Als eerste zijn we begonnen met het zoeken van een inwonende oppas voor onze katten. Pas nadat we zeker wisten dat dit geregeld was, zijn we op zoek gegaan naar een geschikte camper. We wilden eerst van Toronto naar Vancouver gaan, maar een half jaar voor de geplande vertrekdatum was de camper van onze keuze al niet meer beschikbaar en ook het hotel waar we de eerste nachten wilden verblijven (eind mei) was al overboekt. Totaal teleurgesteld hebben we de zaken toen maar wat anders aangepakt.

Via het reisbureau van V&D in Amersfoort hebben we na laten gaan of de camper van onze keuze in Vancouver beschikbaar was en of we deze dan in Toronto weer in konden leveren. Helaas was dit niet mogelijk, maar ophalen en afleveren in Vancouver kon wel. Via de CD rom “AND Route – Wereld” hebben we toen bekeken of er een interessante route gereden kon worden in 3 maanden. Aangezien dit de vierde keer is dat we naar West-Canada gaan, wilde we natuurlijk niet alleen maar de voor ons reeds “bekende” gebieden zien. Daarom hebben we er voor gekozen om de eerste maand af te dalen naar de staat Washington en daarna weer omhoog te gaan richting Calgary.

Wat ons tijdens het voorbereiden van de reis het meest tegenviel was het vinden van een camper die aan onze eisen voldeed en de ondoorzichtigheid van de voorwaarden tussen de verhuurbedrijven onderling.

Als eerste hadden we een lijst opgesteld met basis eisen voor een camper (zoals minimale lengte van de bedden, stahoogte, lengte van de camper en natuurlijk ook de prijs).

Omdat er in het begin een aantal typen campers waren van verschillende verhuurmaatschappijen die aan onze basiseisen voldeden, wilde we graag de prijzen en opties vergelijken. Geloof me: zonder een goede spreadsheet kom je er niet! Bij de één zijn kilometers voor een gedeelte inbegrepen, bij de ander weer niet. Bij een ander heb je een bedrag per dag voor de verzekering, terwijl dit bij weer een ander ook een maximum bedrag kent. Dan weer krijg je korting als je langer dan 45 dagen een camper huurt, terwijl dit weer niet bij iedereen zo is. Soms krijg je ook korting als je voor een bepaalde datum boekt, maar bij anderen weer niet. Dus om een goede prijsvergelijking te maken, moet je echt even gaan zitten. Let er ook goed op dat één en dezelfde verhuurmaatschappij (met dezelfde type campers) via verschillende reisorganisaties verschillende flextarieven kent voor dezelfde periode!

Uiteindelijk hebben we campertype MH-B van Canadream via V&D bij Travel Trend geboekt.