2003 Canada / USA

2003 Canada / USA

Verslag 3: Yellowstone National Park

Op bovenstaande data zijn we in Yellowstone National Park geweest. Op 6 en 7 juni hebben we dagelijks meer dan 12 uur in de auto gezeten om Yellowstone te verkennen en op 8 juni hebben we op de camping, even buiten het park, de was gedaan, uitgerust, boodschapjes gedaan en natuurlijk deze website bijgewerkt.

Op 6 juni hebben we de lower loop in het park gereden en op 7 juni hebben we met een gids (Doug) de upper loop gereden.Beide loops zijn ong. 120 mijl (is ong. 190 km). Op zich al een hele afstand, maar omdat er zoveel te zien was hebben we er dus in totaal zo’n 24 uur over gedaan om zoveel mogelijk te bekijken. We hebben dus nog geen eens alles gezien!!

Yellowstone is verder in 1 woord geweldig! De natuur is schitterend: veel geisers, veel groot en klein wild, ravijnen, watervallen en ga zo maar door. In de dalen is het aangenaam warm, maar in de bergen (zo’n 2600 meter hoog) koelde het aardig af. De foto’s geven een kleine indruk over hoe het hier er uit ziet. Niet alle dieren die we hebben gezien konden we ook fotograferen, maar we hebben “gespot”: bizons, herten, coyotes, zwarte beren (3), grizzly beren (2), adelaar, uilen, elanden, rendieren en berggeiten. Alleen de wolven die hier ook schijnen voor te komen hebben we niet gezien.

Omdat woorden te kort schieten om alles goed te beschrijven, volgen hier nog enkele foto’s. Veel kijkplezier!!!