2022 Frankrijk

2022 Frankrijk

In de meivakantie van 2022 zijn wij (Bert, Eveline en Patrick) op een rondreis door Frankrijk met de camper gegaan. De zus van Bert ging ook mee. Zij ging samen met Jara en Joël met een eigen gehuurde camper mee.

Kaart Frankrijk
23 april

Aan het begin van de middag konden wij de camper ophalen bij Camperverhuurbedrijf Haffkamp in Berkel en Rodenrijs. We kregen een hele mooie ruime en spiksplinternieuwe Fiat mee. Er stond nog maar 253 km op de teller. Na de uitleg van de camper reden we weer terug naar huis om te pakken en konden we rond 18.00 uur vertrekken.

Onze eerste overnachting was op het erf van boerderij “Het Boerenijsje” tussen de grens en Antwerpen. Helaas waren we net te laat om het ijs en de pannenkoeken daar te proberen, maar de parkeerplaats was ruim en er was elektriciteit. Kosten: slechts 1 euro voor de overnachting en 4 euro voor de elektra.

24 en 25 april

Via Rouen zijn we in 2 dagen naar Souillac gereden. Onderweg hebben we op Camping Les Escales, een stukje voorbij Rouen, gestaan. Ina was deze dag uit Nederland vertrokken en arriveerde niet veel later op dezelfde camping.

Samen reden we door naar La Paille Basse (5 sterren camping bij Souillac). Hier hebben we 3 nachten gestaan. De ouders van Eveline wonen daar vlakbij in Gignac en kwamen dezelfde dag langs op de camping.

26 en 27 april, reisdag 28 april

Op dinsdag hebben we heerlijk gegeten met iedereen in Souillac en daarna boodschappen gedaan. Woensdag zijn we naar Brive geweest. Shoppen bij Decathlon en Carrefour. Het was alleen heerlijk weer, dus ook op tijd weer terug naar de camping zodat de jeugd kon zwemmen.

Op 28 april zijn we doorgereden naar een camping bij Perpignan. Weer een 5 sterren camping en dit keer (voor het eerst) met privé sanitair! We hadden een plekje ongeveer 100 meter van het strand af.

29 april t/m 1 mei, reisdag 2 mei

29 april: Patricks 15e verjaardag! Taart gehaald natuurlijk en geface-timed met zijn zus en met zijn opa en oma. Daarna samen met Eveline naar de Spa op de camping voor een gezichtsbehandeling en massage.

De overige dagen naar een aquarium geweest en de markt in de buurt bezocht. Ook hier kon Bert weer mooie beelden met zijn drone maken.

Op 2 mei ongeveer 1,5 uur gereden naar het noorden naar de volgende camping. Dit was de duurste camping van allemaal. Bijna 90 euro voor 2 nachten. Ook hier hadden we privé sanitair. ’s Avonds was er entertainment in de vorm van Karaoke en Casino.

3 mei, reisdagen 4 en 5 mei

De vakantie is alweer bijna ten einde. Het plan was om in 3 keer naar huis te rijden, maar na de tussenstop bij Dijon ging het eigenlijk zo vlot (behalve bij Antwerpen en Brussel) dat we zijn doorgereden naar huis. Daar kwamen we rond 21.00 uur aan. De camper leeggehaald en de volgende dag schoongemaakt. Op zaterdag de camper weer ingeleverd bij Haffkamp.

Ina, Jara en Joël zijn vanuit de laatste camping (bij Dijon) nog doorgereden naar de Belgische kust en zijn daar nog een paar dagen gebleven. Zij hoefden de camper pas zondag weer in te leveren.