2003 Canada / USA

2003 Canada / USA

Verslag 4: van Yellowstone naar Glacier National Park

9 juni

Vandaag uit Yellowstone vertrokken om richting Glacier National Park te gaan. De afstand is te groot om het in 1 keer te rijden dus stopten we rond half 4 vlakbij het plaatsje Townsend. Hier hebben we de eerste de beste RV park genomen (Road Runner RV Park) en dat bleek een soort parkeerplaats aan de doorgaande weg te zijn. Maar…. de wc was schoon en we stonden er maar met z’n drieen!

10 juni

Vanochtend om half 8 opgestaan, zodat we voor negenen al weer op pad konden. Vandaag hoefden we niet zo ver te rijden, dus was er ruimschoots tijd om flink in te kopen bij de Wal Mart in Helena. Zo’n Wal Mart zou verboden moeten worden, want wat is het daar leuk winkelen!!! Vooral de technische snufjes zijn er spotgoedkoop. We hebben in 5 kwartier ong. 60 US dollar uitgegeven en we hadden hiervoor 3 boodschappen tassen vol aan spullen. Onze dag was meteen weer goed!

Helaas kwam er ook aan deze winkelpret een eind en moesten we weer door naar Seely Lake (onze laatste stop voor Glacier NP). Hier was een kleine camping met hoofdzakelijk plaatsen voor vaste bezoekers en maar enkele vrije plaatsen. Ditmaal waren er zelfs geen andere gasten op de camping. Wel stonden we erg mooi onder de bomen aan het water en ook hier waren de voorzieningen weer prima, al werkte de douche alleen op muntjes. Tegen de avond begon het echter flink te waaien en we hoorden buiten een tweetal knallen. We dachten dat dit takken waren die afbraken, maar eenmaal buiten bleek het om complete bomen te gaan (zie foto).

11 juni

Vanochtend eindelijk een beetje uitgeslapen, want ook dit keer hoefden we niet ver te rijden. We kwamen al om 12.15 uur aan op de KOA camping in West Glacier. Dit plaatsje is net buiten het Glacier National Park. Volgens de boeken mag je echter niet met een voertuig langer dan 21ft het park in, dus leek het ons beter om voor de volgende dag een auto te huren.

12 juni

Om 9 uur werden we door de verhuurmaatschappij opgehaald om naar onze huurauto te worden gebracht. We hadden de kleinste auto besteld, maar dit bleek een 5 deurs Buick te zijn (je hoort ons niet klagen!). Met deze huurauto hebben we de bekende “going to the sun road” afgereden (en weer terug natuurlijk). Op zich was het erg mooi (zie foto’s), maar persoonlijk vind ik Yellowstone toch een stukje mooier. Maar alweer: je hoort ons niet klagen!

13 juni

Vandaag reden we om Glacier National Park heen, om precies aan de andere kant van het park bij St. Mary op een camping te gaan staan. Hier kwamen we rond half 1 aan. Omdat we nu al dagen geen telefonisch bereik hebben en ook geen werkende internet verbinding hebben kunnen opzetten, hebben we maar een telefoonkaart gekocht. Deze werkte gelukkig wel en we hebben onze wederzijdse ouder(s) gerust kunnen stellen. Verder hebben we weer de noodzakelijke wasjes en boodschappen gedaan.

14 juni

De hele avond heeft het flink geregend en gestormd , maar ’s ochtends was het gelukkig weer droog al waaide het nog wel steeds erg hard. Hierdoor hebben we niet veel gedaan vandaag. We zijn van de camping naar St. Mary gelopen: daar een kop thee met eigen gemaakte taart gegeten en ’s avonds hebben we dit ritueel herhaald, maar gingen we voor de pizza! Niet goed voor de lijn, maar wel lekker!