2003 Canada / USA

2003 Canada / USA

Verslag 14: Vancouver

8 augustus

Om 6 uur stonden we naast ons bed, zodat we rond kwart voor 8 in de rij voor de veerboot naar Vancouver stonden. De boot zou om 8 uur vertrekken, dus we waren wat aan de late kant, maar we hadden geluk: als een van de laatste mochten we nog aan boord. De overtocht ging vlot en om kwart voor 10 reden we alweer op het vaste land op weg naar onze laatste camping van deze vakantie. Ook voor het inchecken op de camping waren we te vroeg dus we zijn eerst met de camper naar Vancouver Airport gereden om onze terugvlucht te bevestigen en daarna wilde we met de camper boodschappen gaan doen bij de grootste Mall in Vancouver. Maar, helaas, helaas, we waren tijdens de afgelopen 2 maanden veel te veel verwend, want op de parkeerplaats bij de Mall hingen overal balken op 1.90 hoogte zodat wij onze camper (van ongeveer 4 meter hoog) nergens konden parkeren. Daarom maar doorgereden naar een andere Mall die vlak bij onze camping lag en daar hebben we nog wel even gewinkeld. Na al dit gerij en gewinkel was het ondertussen wel tijd om naar de camping te gaan om in te checken. Dit deden we rond half 3, de rest van de middag rustig aan gedaan ter voorbereiding op de grote schoon- en opruimklus die ons morgen te wachten staat!

9 augustus

Nog maar 1 nachtje slapen en dan moeten we onze camper weer inleveren. Dit houdt helaas in dat we alle gemaakte rotzooi van de laatste 3 maanden moeten opruimen, alle dooie insecten van de buitenkant van de camper moeten poetsen en alle gekochte souvenirs in tassen moeten proppen. Markant detail bij dit alles: het heeft de hele dag geregend! We hebben dus in de stromende regen in de “RV wash” de camper moeten poetsen en schoonspuiten. We waren kleddernat toen dit eindelijk na een uurtje gedaan was, maar de camper was wel heel erg schoon geworden. Binnenin de camper was het wat makkelijker werken, maar het duurde wel even voordat alle kastjes waren uitgesopt en alle kleren en souvenirs in de (11 !!!!) tassen zaten! Toen de camper van binnen en van buiten weer redelijk schoon was hebben we nog een wasje gedraaid en daarna was het tijd om alweer naar bed te gaan.

10 augustus

De camper wilden we vroeg inleveren, dus om 6 uur stonden we alweer naast ons bed. Om half 9 waren we bij Canadream voor het inleveren van de camper. Dit ging vrij vlot en we kregen geen boete ondanks dat we een kleine beschadiging bij de deur hadden opgelopen. Dit was een flinke meevaller, want we hadden eigenlijk wel op een boete gerekend. Voor de liefhebbers van statistieken: we hebben in totaal 9180 kilometer met de camper gereden! Rond 10 uur werden we door Canadream naar de luchthaven gereden en van daar uit zijn we met een taxi naar ons hotel gegaan (dit was goedkoper dan rechtstreeks vanaf Canadream een taxi te bestellen). Ons hotel in downtown Vancouver is het “Century Plaze Hotel & Spa” en we kregen daar na 4 uur wachten kamer 801 tot onze beschikking (met t.v. en keuken!). Dat wachten was dus duidelijk wat minder, maar we hebben in die tijd wat rondgelopen in Vancouver en dat was natuurlijk ook erg leuk. Nadat we eindelijk konden inchecken (rond 3 uur) als een haasje gedoucht en omgekleed omdat we om kwart over 4 bij Cirque de Soleil moesten zijn voor de voorstelling “Alegria”. Deze duurde tot half 8 en was erg indrukwekkend.

11, 12, 13 en 14 augustus

Deze dagen hebben we natuurlijk besteed met het kopen van souvenirs en het kopen van souvenirs en het kopen van souvenirs!! Tussendoor natuurlijk ook wat gedaan aan sightseeing. We zijn onder andere naar de look-out geweest (toren van 160 meter hoog), Grouse Mountain met de grizzly beren opvang, Granville Island (schiereiland met alleen maar winkeltjes), Stanley Park en Gastown. Op de een na laatste dag van ons verblijf in Vancouver hebben we een test gedaan met het pakken van onze koffers (je mag namelijk maar per persoon 2 koffers van elk 32 kg meenemen) en dit liep behoorlijk mis. Het lukt ons totaal niet om alle spullen in 4 koffers te krijgen, dus we hebben eerst een grotere koffer gekocht en ten tweede hebben we wat spullen per zeepost naar huis gestuurd! Daarna lukte het ons gelukkig wel. Verder zijn we nog naar de kapper geweest en heb ik in de Spa van het hotel nog een relax massage genomen.

15 (+ 16 ) augustus

De dag van de terugreis! Natuurlijk hebben we slecht geslapen vannacht en stonden we alweer vroeg naast ons bed. De laatste keer ontbijt gemaakt in het keukentje van onze hotelkamer en daarna de tassen naar beneden gesjouwd. Om kwart voor 11 stond de taxi voor en 20 minuten later stonden we op het vliegveld. Daar eerst naar de douane gelopen om onze bonnetjes te laten stempelen zodat we vanuit Nederland de GST (een soort BTW) terug kunnen vragen. Dit ging redelijk snel en om ongeveer 12 uur stonden we in de rij voor het inchecken. De balie ging op tijd open zodat we na het inchecken nog even konden lunchen. Hierna was het tijd om naar de gate te lopen en een half uur later dan gepland (om 15.50 uur om precies te zijn) steeg ons vliegtuig op. Na 8 uur en 55 minuten plus 9 uur tijdsverschil (rond 9.45 uur Nederlandse tijd op 16 augustus) stonden we weer op Schiphol. Mijn ouders stonden ons al op te wachten en hebben ons naar huis gereden. Op het moment dat we de sleutel in de voordeur staken begonnen de katten ons vanaf de andere kant van de deur toe te mauwen en was het voor ons duidelijk: de vakantie is nu echt voorbij!! De drie maanden zijn omgevlogen en we hebben een heerlijke tijd gehad. De komende dagen, weken en maanden zal Bert nog druk bezig zijn om de bijna 10 uur film die hij heeft opgenomen om te zetten naar een leuke vakantiefilm en ik zal me gaan bezighouden met de 1650 foto’s die ik heb genomen.

Volgend jaar weer?????????????????