2003 Canada / USA

2003 Canada / USA

Verslag 5 : van Glacier National Park naar Canmore

15 juni

Vanochtend vanaf St. Mary, U.S.A., vertrokken richting Waterton, Canada. We moesten dus weer de grens over. Dit keer werden we niet leeggehaald en konden we vrij simpel doorrijden. De mensen voor ons hadden wat minder geluk, want die auto moest helemaal leeg en werd ook nog onderzocht door speurhonden. Maar goed, wij konden dit keer doorrijden! Rond half 2 kwamen we op de camping in Waterton aan. De camping zelf lag aan de rand van het dorpje en dit ligt weer middenin Waterton National Park. De omgeving is hier wederom prachtig (zie foto’s) en het weer is ook helemaal perfect. Lekker warm en niet te veel wind. De herten lopen hier tussen de huizen te grazen en bij de lokale supermarkt hadden ze zelfs Bolletje beschuiten (kan het nog beter?????).

16 juni

Vandaag weer een zogenaamde rustdag op het programma. ’s Ochtends maakten we een boottocht naar Goat Haunt (duurde van 10 tot 12 uur). Boottocht zelf was wel aardig, Goat Haunt was een aanlegpier met een w.c. Niet echt interessant dus! Toen we weer terug waren in Waterton hebben we bij een plaatselijke Mexicaan annex bakkerij gegeten en daarna zijn we met de camper eerst naar Red Canyon gereden waarna we zijn door gereden naar Cameron Lake.Het waren op zich korte tripjes qua afstand, maar door de extra wandelingen, een beer langs de weg en de mooie uitzichtpunten kwamen we pas 4 uur later weer op de camping aan.

17 juni

Om half 10 zijn we weer op weg gegaan. Ditmaal richting Longview. Een dertigtal kilometer voorbij Waterton zijn we gestopt in Pincher Creek. Ik ben namelijk een aantal dagen geleden op mijn bril gaan zitten en deze was hierdoor helemaal verbogen. Gelukkig was er in Pincher Creek een opticien die ons kon helpen (kosten: 2 dollar). De camper hadden we even voor een groot complex neergezet (waarop stond Garden Market).We dachten beiden dat dit een soort Intratuin was, maar toen we mensen met flessen drinken uit de winkel zagen komen zijn wij toch ook maar even naar binnen gegaan. Nu blijkt de Garden Market dus een gewone supermarkt te zijn, maar met veel vers brood en fruit. Eindelijk konden we aan verse, betaalbare sla komen! In elke andere winkel kost een zakje sla al snel een dollar of 5, terwijl die hier maar 1,50 dollar was. Na de boodschappen gedaan te hebben, kwamen we weer op het parkeerterrein uit en daar stond een auto van Volker Stevin. Dus… speciaal voor de collega’s van Bert een foto van deze auto!

18 juni

Vanochtend om half 10 vanuit Longview vertrokken. We zijn op ons gemakje naar Canmore (net buiten Banff National Park) gereden. Onderweg zijn we vaak gestopt voor foto’sen een wandeling. Helaas waren veel wandelingen niet mogelijk, omdat er een gevaarlijke beer in de buurt rondliep (deze hebben we niet gezien). Uiteindelijk kwamen we rond 2 uur op de camping aan en daar hebben we eerst een was gedraaid en via de modemverbinding de website en de e-mail bijgewerkt.