2003 Canada / USA

2003 Canada / USA

Verslag 2: van Winthrop naar Yellowstone

3 juni

Vandaag zijn we van Winthrop naar Spokane gereden. Aangezien de reis niet erg bijzonder was en de camping in Spokane al helemaal niet, schrijf ik nu maar even een stukje over hoe Amerikanen eigenlijk kamperen.

Voor Nederlandse begrippen hebben wij een hele grote camper (27 ft, ong. 9 meter), voor Amerikanen is dit een instapmodel! Er rijden hier campers rond, waar een beetje stadsbus jaloers op wordt. En achter zo’n camper hangt dan ook nog eens vaak een auto of een aanhanger waar een auto in zit! Dit omdat men het toch wel vervelend vindt om met een camper boodschappen te gaan doen. Die auto achter de camper is niet een Suzuki Alto, maar minimaal een middenklasser bijvoorbeeld een 5 deurs Jeep.

Verder neemt men o.a. mee: grasmaaier, bloempotten, honden, complete tuinsets, BBQ, schotelantenne enz enz. Bert heeft zelfs iemand in z’n camper zien zitten kijken naar z’n breedbeeld t.v.! Sommige campings hebben naast de staanplaatsen voor de camper niet alleen full-hookup (elektra, water en afvoer) maar ook een kabel tv of telefoon aansluiting.

Wij vallen compleet in het niet, met onze standaard camper en camperuitrusting!

4 juni

Op het programma stond vandaag de route Spokane – Deer Lodge. Dit is zo’n 440 km rijden en dat duurde vrij lang, omdat er veel wegwerkzaamheden waren en de maximale snelheid hier een stuk lager ligt dan in Nederland. Gelukkig reden we het gehele eind op de Interstate 90, waar je tenminste nog zo’n 110 km per uur mag. We kwamen rond 17.00 uur in Deer Lodge aan (lokale tijd – want we zijn al weer een tijdsgrens overgegaan). Deer Lodge zelf stelt niets voor: een erg rustig plaatsje met enkele winkeltjes, maar in dit soort plaatsen zijn de mensen meestal wel aller vriendelijkst! Dat hadden we vandaag wel even nodig, want onze tank van de wc zat verstopt. Gelukkig hadden we een vriendelijke buurman die ons wat geholpen heeft.

5 juni

Vandaag van Deer Lodge naar Yellowstone National Park! De reis begon wat eentonig: weer over eindeloze vlakten rijden, maar naarmate we dichter bij Yellowstone in de buurt kwamen, werd het hoe langer hoe mooier (zie foto’s). Even buiten Yellowstone National Park hebben we weer een plaatsje op een KOA camping en niet geheel onbelangrijk: we hebben op deze KOA camping voor het eerst e-mail/internet contact via onze eigen laptop! We moeten wel eerst met onze laptop naar de incheck balie lopen, maar daar is een kleine ruimte waar je, staand, mag inbellen naar je provider, en dat is gelukt! Aangezien we op deze camping 4 nachten blijven, zijn we eindelijk weer eens per mail bereikbaar! Morgen gaan we eerst met eigen camper de ” lower loop” in Yellowstone Park verkennen (daar ligt o.a. ook de welbekende “Old faithful” aan) en overmorgen willen we proberen een georganiseerde trip (incl. wild life safari) te maken in de “upper loop”. Hopelijk levert dat mooie foto’s op!!!